Eerste hulp bij kinderen: de basiscursus

Masterclass EHBK met werkboekje  

Kinderen... je ziet ze als ouder doodgraag, maar soms zijn ze eens ziek of vallen ze of steken ze dingen in hun mond die niet mogen... In de masterclass krijg je een basis in eerste hulp bij kinderen van dr. Sofie Vanderoost.


Masterclass: de modules

Wat mag je verwachten?

Expert aan het woord

Sofie is huisarts met een grote interesse in kinderen. Ze is ook de auteur van het boek EHBK, een echt basisboek waar alles aan bod komt: van banale kwaaltjes of kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties. Ook in deze masterclass zal ze je een basiscursus EHBK geven.

120 min. video

Deze masterclass biedt je 120 minuten aan video waarin je heel wat informatie krijgt over wanneer je naar de dokter moet, wat te doen bij een val, hoe reanimeer ik, wat doe ik bij een tekenbeet... De masterclass is opgedeeld in 4 modules die je kan bekijken wanneer jij wilt.

Fysiek werkboekje  

Bij deze masterclass krijg je thuis een fysiek werkboek opgestuurd. Dit boekje bevat heel wat info uit de masterclass, aangevuld met testjes en vragen om te beantwoorden.
17 x 21 cm | 40 blz. | Softcover

Podcast

Wil je een stukje herbeluisteren of wil je verder luisteren in de auto? Geen probleem! Deze masterclass kan je ook als podcast beluisteren.

Voor wie is deze masterclass?

Vraag je je soms wanneer je nu best wel naar de dokter gaat of wanneer je gewoon thuis kan blijven? Of wat je moet als je kindje iets giftig heeft ingeslikt? Of hoe verzorg je een wonde bij je kleine kamikaze nu het beste? 

Als ouder kan je maar beter voorbereid zijn op alles, want die kindjes, die kunnen heel wat stunts uithalen. Wil jij graag voorbereid zijn en zelf de eerste hulp bij je kindje kunnen toedienen? Dan is deze masterclass zeker iets voor jou! 

4 modules

Deze masterclass wordt opgedeeld in 4 modules. Hierin legt Sofie je uit wanneer je naar de dokter gaat, wat je moet doen als je kindje iets verkeerd heeft ingeslikt, wat het verschil is tussen verslikken en verstikken... Alle kleine en grote dingen komen aan bod in deze basiscursus EHBK. 
Write your awesome label here.

Module 1

In de eerste les leer je alles over het zieke kind: wanneer moet je naar de dokter? En wat zijn de belangrijkste ziektebeelden? 

Module 2

Hoe ga je om met veel voorkomende ongelukjes en pijntjes, zoals wanneer je kind een vreemd voorwerp inslikte? Wat doe je best bij een bloedneus of een schaafwonde? 

Module 3

Allemaal beestjes! Wat te doen bij een tekenbeet? Of een beet van een wesp? En wat is impetigo? Je leert er alles over in module 3!

Module 4

In deze laatste module leer je alles over verslikking vs. verstikking, vergiftiging, reanimatie en nog veel meer! 
Deze masterclass is beschikbaar t.e.m. 30/6/2024.
Write your awesome label here.
EXPERT

Sofie Vanderoost

Sofie is huisarts met een grote interesse in kinderen. Ze is ook de auteur van het boek EHBK (Eerste Hulp Bij kleine Kinderen), een echt basisboek waar alles aan bod komt: van banale kwaaltjes of kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties. Ook in deze masterclass zal ze je een basiscursus EHBK geven.

Gerelateerde masterclass

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards
Created with