Hoogsensitieve kinderen: de basiscursus

Masterclass Hoogsensitieve kinderen met download (pdf)  

Leer samen met expert Bieke Geenen meer over hoogsensitiviteit en hoe je je kind beter kan begrijpen. In deze masterclass krijg je naast tips & tricks, ook informatie over wat dit persoonlijkheidskenmerk nu eigenlijk is en wat de valkuilen en triggers zijn.

Wat mag je verwachten?

Expert aan het woord

Bieke Geenen is hoogsensitief expert, coach en auteur. Als hoogsensitieve mama met een hoogsensitieve zoon weet ze als geen ander hoe moeilijk het is om haar gezin in balans te houden. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks hoogsensitieve ouders en kinderen, en helpt ze hen de juiste handvatten te vinden om anders met hun HSP om te gaan.

140 min. video

Deze masterclass biedt je 140 minuten aan video waarin je heel wat informatie krijgt over over wat hoogsensitiviteit is, wat te doen bij overprikkeling, welke valkuilen en triggers er bestaan en hoe hiermee om te gaan... De masterclass is opgedeeld in 5 modules die je kan bekijken wanneer jij wilt.

Downloadbare pdf   

Je krijgt een handig e-book dat je zelf thuis kunt afprinten. Dit boekje bevat heel wat info uit de masterclass, aangevuld met testjes en vragen om te beantwoorden.
28 blz. 

Podcast

Wil je een stukje herbeluisteren of wil je verder luisteren in de auto? Geen probleem! Deze masterclass kan je ook als podcast beluisteren.

Voor wie is deze masterclass?

Wil je beter begrijpen waarom je kind soms volledig ontploft wanneer hij thuis is, maar op school een engeltje is? Ben je het beu om je kind te zien worstelen met zichzelf en de wereld? Heb je een vermoeden dat jouw kind hoogsensitief is en wil je hem/haar de best mogelijke ondersteuning bieden?

Wil jij jouw kind helpen zichzelf beter te begrijpen en te ondersteunen in al die gevoelens die door zijn/haar lichaam razen? Dan is deze masterclass zeker iets voor jou! 

5 modules

Deze masterclass is opgedeeld in 5 modules. Hierin geeft Bieke meer uitleg over wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is, wat de triggers en valkuilen zijn en welke tips en tricks jou als ouder kunnen helpen in de ondersteuning van en omgang met jouw hoogsensitieve kind.
Write your awesome label here.

Module 1:
5 essentiële inzichten in hoogsensitiviteit

Wat is hoogsensitiviteit nu eigenlijk? Hoe bepaalt dit persoonlijkheids-kenmerk het gedrag en de reacties van mijn kind? In deze module bespreekt Bieke de essentiële inzichten om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is en wat het inhoudt.

Module 2:
Uitdagingen: de triggers van hoogsensitiviteit

Hoe komt het dat mijn hoogsensitief kind opeens implodeert of explodeert? Hoe kan ik mijn kind vrijwaren van overprikkeling? In deze module worden de triggers en valkuilen van hoogsensitiviteit blootgelegd én geeft Bieke aan hoe jij deze zo goed mogelijk kan ontwijken.

Module 3:
Uitdagingen: 5 veelvoorkomende situaties

In module 3 geeft Bieke je 5 veel voorkomende situaties die een gevolg kunnen zijn van de eerder genoemde triggers. Ze leert je hoe je hierop kunt anticiperen en/of mee kunt omgaan. 

Module 4: 
de meest succesvolle interventies

In deze module legt Bieke de, voor haar, 5 meest succesvolle en favoriete interventies binnen hoogsensitieve opvoeding uit. Ze biedt handvatten aan om gepast en gericht te kunnen reageren bij overprikkeling en nog zoveel meer.

Module 5:
5 extra tips
om je kind
te ondersteunen

In deze laatste module geeft Bieke je haar 5 favoriete tips mee die voor ieder (al dan niet hoogsensitief) kind werkt. 
Deze masterclass is beschikbaar t.e.m. 30/6/2024.


Masterclass: de modules

Write your awesome label here.
EXPERT

Bieke Geenen

Bieke Geenen is hoogsensitief expert, coach en auteur. Als hoogsensitieve mama met een hoogsensitieve zoon weet ze als geen ander hoe moeilijk het is om haar gezin in balans te houden. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks hoogsensitieve ouders en kinderen, en helpt ze hen de juiste handvatten te vinden om anders met hun HSP om te gaan. Ze schreef ook het boek Hoogsensitief ouderschap. In deze masterclass draait ze de rollen om: hoe kan je als ouder het best omgaan met jouw hoogsensitieve kind?

Gerelateerde masterclass

Gemaakt met