Een parentale burn-out: alles wat je moet weten 

Masterclass The kids are alright met werkboekje   

1 op de 12 Belgische ouders krijgt te maken met een parentale burn-out.  Deze masterclass is niet alleen voor ouders die er al mee te maken hebben, maar ook voor ouders die willen weten wat een parentale burn-out is, wat de risicofactoren zijn, hoe je tot een burn-out komt en wat je er kunt aan doen. 


Masterclass: de modules

Wat mag je verwachten?

Expert aan het woord

Lies Clerx is klinisch en gezondheidspsycholoog en gespecialiseerd in parentale burn-outs. Ze helpt je de signalen te herkennen en biedt oplossingen. 

130 min. video

Deze masterclass biedt je 130 minuten aan video waarin je heel wat informatie krijgt over wat een parentale burn-out is, de verschillende fases, risicofactoren en oplossingen.
Opgedeeld in 7 video’s, die je kan bekijken wanneer het jou past.

Fysiek werkboek  

Bij deze masterclass krijg je thuis een fysiek werkboek opgestuurd. Dit boekje bevat heel wat info uit de masterclass, aangevuld met testjes en vragen om te beantwoorden.
17 x 21 cm | 40 blz. | Softcover

Podcast

Wil je een stukje herbeluisteren of wil je verder luisteren in de auto? Geen probleem! Deze masterclass kan je ook als podcast beluisteren.

Voor wie is deze masterclass?

Voel jij je niet goed in je vel? Ben je soms zo moe dat je je bed niet uit raakt? Ben je soms je motivatie om 'mama' of 'papa' te zijn kwijt? Ben je minder emotioneel betrokken bij je kinderen?

Het ouderschap is een hele aanpassing en kan soms vermoeiend zijn. Maar wat is nu normaal? En vanaf wanneer is er sprake van een parentale burn-out? Stel jij je deze vragen of wil je meer weten over parentale burn-out? Dan kan deze masterclass helpen.

7 modules

Deze masterclass wordt opgedeeld in 7 modules. Hierin legt Lies je uit wat een parentale burn-out is, welke fases er zijn, welke risicofactoren en welke oplossingen om uit deze situatie te geraken. Deze masterclass is niet alleen voor mensen die al te maken hebben met een burn-out, maar ook voor mensen die voelen dat ze die richting uitgaan, nood hebben aan advies of geïnteresseerd zijn in het onderwerp. 
Write your awesome label here.

Module 1

In de eerste les maak je kennis met Lies en gaat ze dieper in op het ouderschap en de vele uitdagingen dat dit met zich meebrengt. 

Module 2

Wat is een burn-out?
Wat is het verschil tussen een klassieke en een parentale burn-out?
En wat is het verschil tussen een parentale burn-out en een depressie?

Module 3

In een burn-out beland je niet van vandaag op morgen. Er gaat een weg aan vooraf.
Wat zijn de verschillende fases? Wanneer wordt het een probleem?

Module 4

Is een parentale burn-out een hedendaags fenomeen? Was vroeger alles beter? Leggen we de lat te hoog voor onszelf?  We willen een carrière, maar ook een goeie echtgenoot zijn, goeie moeder, dochter, lieve vriendin zijn.

Module 5

Wat zijn de risicofactoren van een parentale burn-out? Hoe komt het jij meer kans op hebt om dit te ontwikkelen dan je buurman/vrouw?


Module 6

In deze module gaat Lies in op één risicofactor, de rol van perfectionisme. Te vaak wordt een burn-out toegeschreven aan externe factoren, denk maar aan werkdruk, uitdagende relaties … Maar wat met de interne?

Module 7

Hoe raak je uit de situatie van een parentale burn-out? Hoe kan je stap voor stap aan de slag om opnieuw te genieten van je gezin? Lies biedt je oplossingen om opnieuw het juiste evenwicht te vinden.
Deze masterclass is beschikbaar t.e.m. 30/6/2024.
Write your awesome label here.
EXPERT

Lies Clerx

Lies Clerx is mama van vier kindjes en daarnaast klinisch
psychologe. Ze focust zich op volwassenen met burn-out, stressgerelateerde klachten en/of traumaproblematiek. In 2020 richtte ze de psychologenpraktijk Leading moms op, waar ze zich focust op mama's. In deze masterclass wil ze je alle basisinformatie geven die je moet weten over een parentale burn-out

Gerelateerde masterclass

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards
Created with