Opvoeden met etiketjes (ADHD, ASS, OCD ...) 

Masterclass Opvoeden met etiketjes

In deze masterclass vertelt orthopedagoge Eline Claeys meer over opvoeden met een ‘etiketje’. A(D)HD, OCD, ASS … heel veel kinderen krijgen vandaag de dag een ‘diagnose’. In drie modules gaat Eline samen met ons op zoek naar antwoorden. Waarom vallen zoveel kinderen buiten de norm? Wat schuilt er onder een etiketje? En verder: hoe kan je hier als ouder mee aan de slag?

Wat mag je verwachten?

Expert aan het woord

Eline Claeys is orthopedagoge en legt zich al jaren toe op het ondersteunen van ouders en jongeren met een ‘diagnose’. Ze heeft een eigen praktijk en werkt als zorgcoördinator op een Steinerschool. Je kan Eline volgen via haar Instagram account ‘Etiketjes en afgestemd opvoeden’. Eline is mama van twee zoontjes en kreeg zelf de diagnose ADHD.

120 min. video

Heb je een kindje met een diagnose? Twijfel je of jouw kind wel binnen de 'norm' valt? Wat is dat, de 'norm'? Hoe ga je best om met kinderen die een 'etiketje' krijgen? Eline neemt je mee gedurende meer dan 120 minuten videomateriaal, verspreid over drie modules. Bekijk en beluister waar en wanneer je zelf wil.

Podcast

Je kan kijken, maar je kan ook gewoon luisteren naar deze masterclass. Vind je het moeilijk om na de werkdag nog achter je pc te kruipen? Kamp je met een acuut tijdsgebrek en maak je liever gebruik van een autorit of wandeling om informatie te vergaren? Beluister deze masterclass dan als podcast.

Voor wie is deze masterclass?

Wil je beter begrijpen wat 'normaal' is? Wat is de norm? Moeten we voor elke diagnose  een andere manier van opvoeden volgen? En welke opvoeding past er dan bij mijn kind? 

Wil jij jouw kind helpen zichzelf beter te begrijpen en leren omgaan met alle complexe gevoelens die door zijn/haar lichaam razen? Dan is deze masterclass zeker iets voor jou! 

3 modules

Deze masterclass is opgedeeld in 3 modules. 
In de eerste module gaat Eline Claeys dieper in op het thema ‘Anders zijn’. Waarom zijn er zoveel kinderen met een diagnose (ASS, ADHD, OCD …)? Waarom vallen zoveel kinderen buiten de norm? En wat is die norm juist?
Moeten we alle diagnoses afzonderlijk gaan bekijken of is het net interessanter om te zoeken naar die grote gemener deler? Wat schuilt onder het gedrag van kinderen? Wat neem je best mee in het ondersteunen van een kind deze uitdagingen? Vragen die Eline tackelt in module 2
En in module 3 wordt het concreet. Zijn kinderen met een etiketje kleine ettertjes die een weekje onder de harde hand van nonkel Fons bijgeschroefd moeten worden? Moeten we ons als volwassenen groter maken? Of zit het antwoord juist in de verbinding en de relatie tussen ouder en kind?

Write your awesome label here.
Deze masterclass is beschikbaar t.e.m. 31/12/2024.


Masterclass: de modules

Write your awesome label here.
EXPERT

Eline Claeys

Eline Claeys is orthopedagoge en legt zich al jaren toe op het ondersteunen van ouders en jongeren met een ‘diagnose’. Je kan Eline volgen via haar Instagram account ‘Etiketjes en afgestemd opvoeden’ waar ze wekelijks mensen informeert over het bewust en afgestemd opvoeden van kinderen met autisme. Bij afgestemd opvoeden ligt de focus op de langere termijndoelen in plaats van gedragscontrole op korte termijn. Kortom: minder focus op straffen & belonen maar wel op liefdevolle grenzen stellen afgestemd op de noden en de natuurlijke ontwikkeling van kinderen.

Gerelateerde masterclass

Gemaakt met